Ingrediensliste

 

Vores ingrediensliste forklarer de ingredienser der er anvendt i vores produkter, og har til formål at forklare deres funktion. Har du nogle spørgsmål til indholdet af vores produkter, er du meget velkommen til, at henvende dig til info@xellence-skincare.com

 

IngredienslisteSpørgsmål & Svar

 

Allantoin

Allantoin er et biprodukt som udvindes fra Urea. Allantoin byder på mange gavnlige egenskaber i vores formuleringer og øger indholdet af vand af den ekstracellulære matrix. Det forbedrer den naturlige afstødning af det øverste lag døde hudceller og stimulerer væksten af sundt væv, hvilket øger glathed af huden og fremmer ny cellevækst og sårheling. I hudplejeproduktformuleringer beroliger Allantoin huden grundet dens anti-irriterende, anti-inflammatorisk og generelle hudbeskyttende egenskaber.

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder/Aloe Vera

Pulveret udvindes fra gelen af planten Aloe vera, Aloe Barbadensis. Aloe gel er kendt for sine beroligende egenskaber og har været anvendt i århundreder til at fugte, regenerere og blødgøre huden.

Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer

En komponent der anvendes til at øge formuleringernes viskositet.

Arachis Hypogaea Oil/Peanut oil

Udvundet fra peanutfrø, der har nærende og beskyttende egenskaber. Har blødgørende og anti-inflammatoriske egenskaber på huden.

Aqua/vand

Filtreret vand der er fri for komponenter, som kan forstyrre et produkts stabilitet og ydeevne.

Butyrospermum Parkii/Sheasmør

Sheasmør anses for at være en naturlig fugtgivende ingrediens. Det er økologisk filtreret smør fra Sheanødden. Sheasmør er kendt for sine effektive fugtgørende og blødgørende egenskaber samt dets evne til at beskytte huden mod skadelige UV-stråler. I flere hundrede år har man anvendt Sheasmør til at beskytte, helbrede og fugte huden.

Butylene Glycol

Butylene Glycol er en organisk forbindelse, der anvendes til at regulere sammenhængen og tykkelsen af hudeplejeformulering. Den bevarer vandindholdet og øger effektiviteten samt gennemtrængningen af de øvrige ingredienser.

Caprylic/Capric Triglyceride

Caprylic/caprintriglycerid er en specifik fraktion af kokosolie, der danner en hinde på hudens overflade for at begrænse tabet af hudens fugt. Fungerer ikke blot for at undgå tørhed i huden, men også som en hud conditioning. Arbejder på at blødgøre og glatte huden.

Caprylyl Glycol

En organisk forbindelse, der bruges i samarbejde med naturlige konserveringsmidler. Grundet de antibakterielle egenskaber bevarer den kvaliteten af hudplejeprodukter. Den er også kendt for at bidrage til at fugte huden.

Calendula Officinalis Flower Extract/Calendula/Morgenfrue

I århundreder har morgenfrue været anvendt til traditionel urtemedicin til huden på grund af sin anti-inflammatorisk virkning. Det fungerer som en hudplejeagens.

Cetearyl Alcohol

Et blødgøringsmiddel og emulgator. Har en blødgørende og lindrende virkning på huden.

Cetearyl Olivate

Stammer fra olivenolie og anerkendt som balsam for huden.

Cetyl Alchol

En vegetabilsk-udvundet fedtalkohol, der anvendes som en stabilisator og blødgøringsmiddel til huden. Giver en fløjlsagtig og silkeagtig fornemmelse af huden og det er derfor ikke en ”alkohol” der vil udtørre huden. Danner et delikat og ikke-tilstoppet lag på huden.

Ethylhexyl Stearate

En blødgører. Forhindrer udtørring og har en blødgørende og lindrende effekt på huden.

Glycerin

Glycerin er afledt af vegetabilsk olie og er et naturligt fugtighedsbevarende og blødgørende middel. Glycerin har vidunderlige blødgørende og fugt-bindende egenskaber.

Glyceryl Stearate

En naturlig udvundet emulgator fra bæredygtig palmeolie. Glyceryl Stearate anvendes til at forbedre udseendet og regulere konsistensen af hudplejeprodukter. Det virker som et smøremiddel på hudens overflade, hvilket giver huden et blødt og glat udseende. Glyceryl Stearate bremser også tabet af fugt fra huden ved at danne en barriere på hudens overflade. Det er også kendt for at blødgøre huden.

Hydrocarbon/Squalane

Udvundet af oliven, rig på antioxidanter. Squalane udgør en naturlig bestanddel af hudens fedt (sebum) og virker beskyttende, blødgørende og som transportmiddel for andre fedtopløselige stoffer, der herved kan trænge hurtigere og dybere ind i huden.

Macadamia Ternifolia Seed Oil/Macadamianød

En vidunder olie til moden og tør hud. Indeholder 20% palmitoleic syre, som ligner hudens sebum, hvilket gør den ideel til at re-hydrere tør hud. Den efterlader huden utrolig blød og glat.

Panthenol/Pro-vitamin B5 Dexpanthenol

En form for pantothensyre (B5 vitamin), som er kendt for at blødgøre huden og gør den mere elastisk. Panthenol har anti-inflammatoriske virkninger, lindrer irriteret hud og hjælper med at helbrede mindre sår. Det har den samme biologiske aktivitet som B5 vitamin og kan omdannes (ved iltning) til B5 vitamin i huden.

PEG-20 Stearate

PEG-20 Stearate er en ester af polyethylen glycol og stearinsyre. Det virker som en emulgator og hjælper med at binde vand og olie sammen i hudplejeprodukter såsom cremer.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Mandelolie

Rig på næringsstoffer såsom A-, B1-, B2-, B6-, D-vitamin og ekstrem rig på E-vitamin. Denne olie har vist sig at have en beroligende virkning på mennesker med hudallergi og inflammation. Det har både evnen til at lindre samt at behandle hud allergier, mindre sår, sprukken hud og andre hudinfektioner. Desuden har denne olie en fremragende fugtighedscreme til alle hudtyper. Mandelolie nærer huden og gør den blød og glat.

Prunus Armeniaca Kernel Oil/Aprikoskerneolie

Har vidunderlig blødgørende og fugtigivende egenskaber. Er kendt for at trænge ind i huden uden af efterladen den olieret. Rig på essentiellet fedtstyrer og A, C og E-vitamin. Bibeholder hudens elasticitet, klarhed og smidighed.

Retinyl Palmitate

En formular af vitamin a. Hud- og hårbalsam, der reducerer flager og genopretter smidighed. Afhjælper strækmærker og udligner rynker i huden.

Simmondsia Chinensis Seed Oil/Jojoba oil

Jojobaolie er en beskyttende olie, som fungerer som en naturlig blødgører for huden og skaber et glat og jævnt udseende. Er rig på fedtsyrer og A- og E-vitamin. 

Sorbitan Olivate

En organisk komponent udvundet fra olivenolie og sorbitol. som har fugtgivende egenskaber. I kombination med Cetearyl olivate funger, som emulgator i formulering - hjælper huden med at bevare fugten og gøre den blød. 

Spilanthes Acmella Flower Extract

Stammer fra blomsten fra Spilanthes acmella planten og er kendt for dens egenskab til at blødgøre huden. Blomsterekstrakten reducerer fremtrædende rynker og strækmærker samt tilvejebringe både kort- og langsigtede forbedringer af hudens blødhed, smidighed og opstramning.

Stearic Acid/Stearinsyre

Stearinsyre er en naturligt forekommende fedtsyre, der bruges til at regulere konsistensen af hudplejeformuleringer. Stearinsyre, anvendt i XELLENCE hudpleje produkter, er udvundet af vegetabilsk oprindelse.

Tocopherol(Vitamin E)

En naturlig antioxidant, som bekæmper de frie radikaler og modvirker derfor tidlig ældning af huden. Beskytter mod solskader, reducerer synlige rynker og forebygger aldringstegn.

Tocopheryl Acetate/Tocopheryl acetate DL- alfa

En antioxidant, der forbedrer cellernes iltoptagelse og øger blodcirkulationen, modvirker dannelsen af frie radikaler (ødelæggende molekyler – affaldsstoffer) og modvirker derfor tidlig ældning af huden.

Triethanolamine

Triethanolamine bidrager til dannelse af emulsioner ved at reducere overfladespændingen af de stoffer, der skal emulgeres således at vandopløselige og olieopløselige ingredienser kan blandes sammen. Det anvendes også til at regulere pH-værdien i hudplejeprodukter.

Triticum Vulgare Starch/Hvedekimolie

Udvundet fra kimen af ​​hvede kerne. Det er den rigeste kilde til E-vitamin end nogen anden vegetabilsk olie. Det har et højt indhold af vitamin D, og vitamin A. Udråbt som en aktuel healer, og kendt for sin antioxidant egenskaber

Urea

En organisk forbindelse, der er kendt for at fugte, hydrere og blødgøre huden. Når Urea anvendes i hudplejeproduktformulering øges indholdet af vand og fugt i de øverste lag af huden.

Xanthan Gum

Fremstilles ved fermentering af vegetabilske kulhydrater. Det bruges til at regulere konsistens og tekstur af hudplejeprodukter og er også kendt for at virke som en hud ’balsam’, altså en blødgørende effekt.